Selecteer een pagina

Onze diensten.

Aanvraag PGB

Ppgb kan u helpen bij de aanvraag van een PGB (persoonsgebonden budget).

Om een PGB te krijgen, moet u een aanvraag doen bij de gemeente, een zogenaamde indicatie-aanvraag indienen. De zorg die door Ppgb wordt geleverd, wordt betaald door de overheid. De overheid keert aan u een PGB uit via de Sociale Verzekeringsbank. Om een PGB aan te vragen, moet u kunnen aantonen waarom en waarvoor u zorg nodig heeft. Ppgb kan u helpen bij het aanvragen van een indicatie. Dit kan op verschillende manieren. Door u te begeleiden bij de gesprekken bij de Gemeente of door het schrijven van een verslag. Als u ook onder behandeling bent bij de GGZ, zal informatie van hen ook in het verslag worden verwerkt.

Het verschil tussen zorg in natura en zorg vanuit een persoonsgebonden budget

Sommige gemeenten hebben een voorkeur om u hulp te geven via zorg in natura (ZIN). Het verschil met zorg via een een persoonsgebonden budget (PGB) is, dat u bij zorg in natura een zorgverlener krijgt aangewezen door de gemeente of door de organisatie die de gemeente aanwijst. Bij zorg vanuit een PGB mag u zélf uw zorgverlener kiezen.

Netwerk van zorgprofessionals

Ppgb brengt u in contact met een goed opgeleide zorgverlener.

Ppgb is een kleine organisatie en kent al haar zorgverleners.  Als u een zorgverlener zoekt,  dan proberen wij een goede match voor u te vinden. Ook krijgen zorgverleners nascholingen aangeboden, zodat zij goed kunnen blijven inspelen op al uw hulpvragen. Bij eventuele klachten probeert Ppgb zowel met u als de zorgverlener tot een goede oplossing te komen. Onze zorgverleners beschikken over een Verklaring van Goed Gedrag (VOG) en zijn aangesloten bij het onafhankelijke Klachtenportaal.

Hulp bij administratie

Ppgb kan u helpen bij uw PGB-administratie.

Als u een PGB heeft, is het belangrijk dat u overzicht houdt of u voldoende geld heeft om het hele jaar uw zorgverlener te betalen. Ook moet er elke maand een factuur worden gestuurd naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB) over de gewerkte uren. Onze zorgverleners helpen u hierbij, maar u blijft hierin eindverantwoordelijk. Wilt u uw beheer van uw geld helemaal uit handen geven, dan kunt u samen met onze zorgverleners een financiëel beheerder regelen bij een administratiekantoor. 

Meer informatie?

De Sociale Verzekeringsbank

Door de sociale verzekeringsbank (SVB) moeten de rekeningen van de zorgverlener worden betaald. Het geld van het persoonsgebonden budget (PGB) wordt daar beheerd. De zorgovereenkomst van zorgvragen en zorgverlener moet naar het SVB worden gestuurd en goedgekeurd voordat de hulp kan starten. Op de website van het SVB kan je de goede zorgovereenkomst vinden en downloaden. Ook kan je zien of het PGB gestort is, welke rekeningen betaald zijn en hoeveel budget je nog over hebt.

Belangenvereniging Per Saldo

Per Saldo is een belangenvereniging voor mensen die een PGB hebben. Ook geven zij veel informatie aan zorgverleners en zorgvragers over nieuwe ontwikkelingen rondom het PGB. Via deze link kan je je aanmelden voor een gratis minicursus, waarin van alles over het PGB wordt uitgelegd.